Van kennismaking naar woongeluk

Het proces om te komen tot een voor jou uniek ontwerp is belangrijk, zowel voor jou als opdrachtgever als voor mij als interior designer. Ik vind het belangrijk dat jij als opdrachtgever goed gezien en gehoord wordt. Mijn manier van werken, zowel voor de particuliere als zakelijke markt, kenmerkt zich dan ook door regelmatige contactmomenten met mijn opdrachtgever. Hierdoor is er een grote mate van betrokkenheid met mijn klant tijdens het gehele ontwerptraject. Ik werk dus bewust níet met beperkte en vaste contactmomenten.

Een unieke manier van werken

Mijn doel is jou als klant te ontzorgen en je te ondersteunen en te ontlasten, om het proces van verhuizen en (ver)bouwen ook leuk en ontspannend te maken! Dit kan gaan om een totaalbeleving, waarbij ik zowel de indeling als de inrichting aanpak. Maar ook als je een deel van je huis of interieur aan wilt pakken kun je bij mij terecht. Zoals een lichtplan, kleuradvies, nieuwe indeling, uitwerking van een maatwerk meubel, advies over aan te schaffen meubels of advies over een bepaalde ruimte. Alles is mogelijk.

Ik help je bij het nemen van beslissingen en om keuzes te maken passend bij jouw wensen en verhaal. Geen zorgen voor jou want mijn service is daar van begin tot eind gedurende het gehele proces. Op deze manier komen we echt tot een persoonlijk en uniek interieurontwerp waarin jij je goed voelt en puur woongeluk ervaart! In een tijdloos interieur met wereldse allure.

Door de ogen van een architect

Bij het onderzoeken van de juiste indeling kijk ik door de ogen van een binnenhuisarchitect door de ruimte. Ik werk hierbij van binnen, vanuit gebruik en beleving, naar buiten waardoor ik innovatieve indelingen mogelijk maak. Ook bekijk ik de ruimtes in de context van het huis of bedrijf zoals ik ook het huis of bedrijf niet los zie van de omgeving.

De indeling volgt jouw persoonlijkheid en levenswijze zodat jij je er goed bij voelt. Soms heeft dit een verbouwing tot gevolg. Relatief eenvoudige ingrepen kunnen verrassend veel nieuwe woon- en gebruiksmogelijkheden bieden die jouw woon- of klantbeleving naar een hoger niveau tillen.
Daarom is het goed om mij in een zo’n vroeg mogelijk stadium in het proces te betrekken om te zorgen dat je interieur wensen en je leefwijze of bedrijfsidentiteit geïntegreerd worden in een ontwerp.

The process

Discover

Na de vrijblijvende kennismaking, live of online, waarin we jouw wensen en mogelijkheden bespreken, verwerk ik deze in een offerte op maat.

Voor (terugkerende) expats kunnen we de mogelijkheden van mijn hulp bij het vinden van de juiste woning op de juiste plek inclusief eventuele verbouwing bespreken. Ik kijk door woningen heen met bouwkundige ogen en weet wat mogelijk is, passend bij je wensen.

Na de kennismaking ga ik aan de slag met het in kaart brengen van jouw, ook functionele, woon- en werkbehoeften en levensstijl, uitgaande van het beschikbare budget. Dit doe ik door het stellen van de juiste vragen, mede ingegeven door mijn inlevingsvermogen en coachingsvaardigheden, en jou als klant te doorgronden qua levensstijl, smaak en sfeer. Hierbij heb ik het vermogen om tussen de regels door te lezen en dingen te zien en aan te voelen wat écht belangrijk is voor jou als opdrachtgever. Voor deze fase plan ik bewust tijd in.

Inspire

De eerste inspiratie doe ik al op tijdens onze gesprekken. Deze inspiratie groeit verder door bestudering van de plattegrond, en door bestaande meubels, bijzondere kunststukken, unieke vondsten en reisobjecten uit het buitenland als uitgangspunt te gebruiken. Deze vul ik aan met inspiratie opgedaan tijdens mijn eigen reizen en kennismaking met andere landen en culturen. Pure ambachten zijn ook een belangrijke inspiratiebron voor mij. Daarnaast doe ik inspiratie en kennis op tijdens vakbeurzen, netwerkevents, inspiratiesessies en vakdagen bij verschillende bedrijven.

Design

Met alle ideeën en opgedane inspiratie en met de kennis over jou en jouw wensen als opdrachtgever maak ik, rekening houdend met de budgettering, de vertaalslag naar een concreet en praktisch ontwerp met een tijdloze uitstraling. Ik werk dit uit in een 2D en/of 3D ontwerp. Door de juiste gelaagdheid aan te brengen met kleuren, vormen en materialen (o.a. met rijke stoffen) breng ik eenheid in mijn ontwerpen.

Het ontwerp past bij jou als opdrachtgever wat uitstraling en comfort betreft maar zeker ook in kwaliteit en originaliteit. Het ontwerp vertelt een avontuurlijk verhaal. Hierbij hou ik oog voor detail en ben ik creatief in oplossingen. Indien gewenst werk en teken ik maatwerk meubelen verder uit.

In deze fase werk ik zo nodig samen met aannemers, architecten, constructeurs en interieurbouwers. Je ontvangt na mijn eindpresentatie het gehele interieurontwerp digitaal en eventueel in hardcopy. Ook ontvang je een stalenbox van de in jouw ontwerp toegepaste producten en materialen.

Create

Indien gewenst is mijn betrokkenheid bij de uitvoering mogelijk om te zorgen dat alles gerealiseerd wordt zoals beoogd. Te denken valt aan het aanvragen van offertes en/of samen een bezoek brengen aan de geadviseerde partijen. In één dag de juiste meubels aanschaffen door samen te woonshoppen is ook een optie.

Ik werk samen met professionele en gerenommeerde partijen om tot het mooiste resultaat te komen.

Ook de realisatie van de styling behoort tot de mogelijkheden.

Celebrate

Yes! Jouw complete ontwerp is gerealiseerd. Je beleeft de ruimtes in je huis of bedrijf op een andere manier en ervaart puur woon- of werkgeluk!

Enthousiast geworden? Laat het weten en ik neem contact met je op!